Incertitudinea politică se resimte în industria auto din Rusia

vladimir-putin

Incertitudinea politică se resimte în industria auto din Rusia
Industria auto din Rusia a fost lovită puternic de criza economică din țară și se confruntă cu doi ani de stagnare. Vorbind la un summit de investiții, Ted Cannis a declarat pentru Reuters că incertitudinea climatului politic din țară ar putea deteriora climatul de afaceri pe termen scurt.

“Nu există nici un semn că lucrurile se vor îmbunătăți rapid în următorii doi ani”, a declarat Cannis, CEO al Ford Sollers, un joint-venture între producătorii de automobile americani şi ruşi. “Pentru a îmbunătăți industria auto, avem nevoie ca ratele dobânzilor să scadă şi de mai multă siguranță în mediul de afaceri și climatul clienţilor”, a declarat acesta pentru Reuters.
Tensiunile geopolitice dintre Rusia și Occident din cauza crizei din Ucraina, au afectat economia Rusiei. Sancțiunile impuse de Moscova după anexarea Crimeea au condus la o criză economică. Anterior, Rusia părea să depaşească Germania ca cea mai mare piață auto din Europa, dar dezvoltarea sa a stagnat.

Cannis a declarat pentru Reuters că, disponibilitatea consumatorilor de a cumpăra mașini în Rusia a fost afectată de climatul politic.
http://www.ibtimes.co.uk/political-uncertainty-weighs-russian-car-industry-1466551

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2