Inclinația spre cumpărături a germanilor continuă să crească

Das-Marktforschungsunternehmen-GfK-konstatiert-ein-gutes-Konsumklima

Inclinația spre cumpărături a germanilor continuă să crească

Climatul de consum din Germania a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii ani, iar experții încă mai văd loc de creștere. Ei avertizează însă și cu privire la riscurile considerabile pentru economia națională a Germaniei.

Consumatorii germani sunt din nou într-o dispoziție bună pentru cumpărare, în ciuda unei simțitoare conjucturi mai slabe. Indicatorul prezentat pentru luna iunie pentru institutul de cercetări de piață GfK pentru climatul de consum a crescut cu toate acestea doar puțin. A existat o creștere de 10,1 la 10,2 puncte, anunță institutul.

Astfel climatul de consum a crescut timp de opt luni consecutive și a atins cea mai mare valoare din octombrie 2001. Păstrarea unui nivel bun de ocupare a forței de muncă, creșteri substanțiale ale veniturilor și inflația redusă sprijină păstrarea unui comportament favorabil de consum, explică expertul GfK Rolf Bürkl.

Cu toate acestea, climatul de consum a crescut față de luna precedentă cu o valoare minimă. Un motiv pentru acest lucru este văzut de Bürkl în așteptările oamenilor față de venituri, care au scăzut ușor față de un nivel foarte ridicat. După estimările lui Bürkl a fost printre altele cea mai recentă dezvoltare a prețurilor de consum, care a provocat un șoc în așteptările veniturilor. Așteptările consumatorilor față de prețuri au început să crească din nou, a declarat Bürkl. De exemplu prețurile la benzină au crescut semnificativ de la începutul anului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kauflaune-der-Deutschen-steigt-weiter-article15176356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 42