Încrederea mediului de afaceri german scade în continuare

_77784619_nduwjatp

Încrederea mediului de afaceri german scade în continuare, arată sondajul Ifo
Cea mai mare economie a Europei prezintă în continuare semne de fragilitate, deoarece un indicator cheie pentru încrederea mediului de afaceri german a scazut pentru a cincea lună consecutiv. Indexul Ifo, al climatului de afaceri a scăzut la 104,7, ușor sub așteptările analiștilor, și cel mai mic nivel din luna aprilie a anului trecut. “Economia germană nu mai funcționează bine”, a declarat Ifo, dar a adăugat că încă așteaptă ca produsul intern brut (PIB) să crească în 2014.

PIB-ul a scăzut cu 0,2% în ultimul trimestru. Luni, banca centrala a Germaniei a insistat că economia țării a stagnat, adăugând că “tendința economică generală ar trebui să rămână pozitivă în ciuda încetinirii vitezei de expansiune în prima jumătate a anului 2014”.

Cu toate acestea, cifrele lunare Purchasing Managers Index (PMI), lansate, marți, a indicat că industria prelucrătoare din Germania a ajuns în septembrie la cea mai lentă rată din ultimele 15 luni. Președintele Ifo, Hans-Werner Sinn, a declarat de asemenea că, raportul organizației sale a constatat că “așteptările pentru următoarele șase luni au atins cel mai mic nivel din decembrie 2012”.

Indexul climatului de afaceri prezentat de Ifo se bazează pe aproximativ 7.000 de răspunsuri lunare într-un sondaj cules de la firmele din industria prelucrătoare, construcții, comerț cu ridicata și cu amănuntul.
http://www.bbc.com/news/business-29339850

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 68