INCREDIBIL, CHINA ELIMINA APLICATIILE DE MESAGERIE INSTANT

_75138221_51083821

China elimină aplicaţiile de masagerie instant
Autoritățile chineze au lansat o campanie pentru a “elimina” serviciile de mesagerie instantanee. Aceştia susțin că unii oameni au folosit astfel de servicii “, pentru a distribui informații ilegale și dăunătoare, subminând serios interesele publice”.

China a declarat că suspecți arestați în acțiuni recente anti-teroriste şi-au împărtășit cunoștințele pentru fabricarea explozibililor prin intermediul serviciilor de chat si mesaje text. Aplicațiile de mesagerie instant au devenit extrem de populare în China. Una dintre cele mai mari, WeChat, are peste 800 de milioane de utilizatori. De-a lungul ultimilor ani, platformele de socializare media au câștigat popularitate în rândul utilizatorilor de internet chinezi, dornici să-și exprime opiniile și să facă schimb de informații nefiltrate. Acest lucru a dus, in cele din urmă, la un control sporit și de cenzură din partea autorităților.

China a introdus chiar și o lege pentru a permite guvernului să închidă microbloggeri, iar zeci dintre aceştia au fost arestați anul trecut. Ulterior, mulți utilizatori au renuntat la platformele de socializare media în favoarea unor servicii de mesagerie mobilă. Șapte firme care oferă servicii de mesagerie instantanee, inclusiv WeChat, Momo, Mi Talk și Yixin , au fost de acord să coopereze cu autoritățile și să lanseze controale cibernetice, a declarat Xinhua.

http://www.bbc.com/news/technology-27599306

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =