INCREDIBIL DAR ADEVARAT: DEPOZIT BANCAR CU DOBANDA NEGATIVA

06ECB

BCE a redus rata dobânzii de referinţă la 0,15%
Banca Centrală Europeană ( BCE) a redus rata dobânzii de referință la 0,15 % de la 0,25 %, într-un efort de a stimula creșterea economică și de a evita deflația în zona euro. Aceasta a redus, de asemenea, rata de depozitare sub zero, la -0.1 % , ceea ce înseamnă că băncile comerciale vor trebui să plătească pentru a depune banii la banca centrală, mai degrabă decât să primească dobândă.

Ideea este că, băncile trebui să acorde împrumuturi întreprinderilor, ajutând astfel şi creșterea economică. BCE este prima dintre ” Big Four ” băncile centrale ( BCE, US Federal Reserve, Banca Japoniei și Banca Angliei ), care face acest lucru. Deși pericolul de deflație în zona euro este limitat, BCE este îngrijorată de faptul că dezvolatrea economică este foarte lentă și creditarea bancară slabă – ambele din care ar putea deraia un potențial fragil de redresare economică.

Economia zonei euro a cresut cu doar 0,2 % . Cheltuielile de consum, investițiile și exporturile, toate cresc într-un ritm mai lent decât aceaşi perioadă a anului trecut. Inflația în zona euro a scăzut la 0,5 % in mai, de la 0,7% în luna aprilie . Acest lucru este cu mult sub ținta Băncii Centrale Europene de 2 % .

http://www.bbc.com/news/business-27717594

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =