INDATA CA DUBAI-UL

INDATA CA DUBAI-UL

Socar este o societate a statului Azerbaidjan, societate care, vineri, a deschis oficial a doua benzinarie in Oradea. Azerbaidjanul este unul dintre cele mai vechi state ale civilizației, fiind o țară cu o istorie străveche și bogată, pe teritoriul căreia de-a lungul secolelor s-a acumulat o bogată moștenire pentru tezaurul culturii mondiale. Descoperirea peșterii Azîh – unul dintre primele locuri unde a trăit omul, tara are  acces la Marea Caspică, fiind o națiune bogată în petrol și care se bucură de o importanţă strategică esențială în puterea geopolitică din Caucaz..mai mult aici.

De ce Romania, l-am intrebat pe Hamza Karimov, director SOCAR Romania,prezent la deschidere. Cu amabilitatea m-a comvins de ce a ales tara noastra si nu Ungaria sau Bulgaria, pentru dezvoltarea unei retele de peste 300 de benzinarii in urmatorii ani: “Romania, dupa Turcia a fost a doua tara care a recunoscut independenta  in 1991 a Azerbaidjanului” a fost raspunsul scurt si convingator al lui Hamza. Extinderea s-a facut si in Elvetia  unde sunt proprietarii lui EXXON Mobile dar rebranduit in SOCAR.

Federatia patronilor Bihor, prezenta la manifestare prin conducerea acesteia, a prefigurat perspectiva unor colaborari prin Camera de comert romano-azera pe mai multe domenii dar cu prioritate cel turistic ocazionat de anul 2015 cand BAKU, capitala azera, este gazda primei editii a EUROPEAN GAMES, hotărâre  adoptată la cea de-a 41-a Adunare generală a Comitetului Olimpic European care s-a desfăsurat la sediul Comitetului Olimpic din Italia in programul jocurilor fiind  incluse 15 din 28 de sporturi olimpice şi două neolimpice care nu au fost deocamdată stabilite. Jocurile Europene (EUROPEAN GAMES) se vor desfăşura o dată la patru ani.

Imagini care spun totul dar si perspectiva ca in curand Baku sa devina un nou Dubai, aveti mai jos, dar si aici, dupa zambeul de afaceri cu cap…

——————————————————————————————————————————————————————————-

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy                          In SUA la emisiunea ,,Vrei sa fii milionar” ajung in etapa finala un roman si un evreu.Se fac pariuri,toti se inghesuiesc sa parieze pe evreu,in timp ce pentru romanul nostru a pariat doar o singura persoana, probabil un roman din atatia romani care sunt in aceasta tara. Se decurge concursul. La final cei doi au punctaj egal. In aceasta situatie prezentatorul pune o intrebare decisiva, evreul nu stie si castiga astfel romanul concursul. Multi oameni au pierdut o gramada de bani in ziua aceia. Un reporter mai frustrat reuseste sa intre in culise si sa-l prinda pe evreu adresandu-i intrebare:

-Cum va simtiti dupa ce ati distrus sansa celorlalti de a castiga bani si mai ales sansa dumneavoastra de castiga multi bani?
-Ca un afacerist.
-Cum adica?
-Ghici cine a pariat pe roman

——————————————————————————————————————————————————————————

2014-02-21 14.03.032014-02-21 14.03.14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-02-21 14.06.4368_img copy35ffc6600e87487d4a12beabtara-care-vrea-sa-devina-noul-dubai-uite-ce-proiect-ambitios-are-azerbaidjanul_2baku_olympic_stadium_f090810_2-1-2CDPOffshoe-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =