Indexul climatului de afaceri Ifo are valoarea de cel mai important indicator al economiei germane

Fuest

Fuest va fi noul șef al Ifo

De luni de zile se vorbește despre economistul Clemens Fuest că va fi urmașul șefulu Ifo, Werner Sinn. Acum este însă oficial. Fuest va prelua în primăvara anului viitor conducerea institutului Ifo.

Decizia asupra urmașului șefului Ifo, Hans-Werner Sinn a sosit: Profesorul de economie și președintele centrului pentru Cercetare Economică Europeană (ZEW), Clemens Fuest, va fi noul șef al institutului Ifo. Asta a anunțat ZEW și institutul Ifo.

Fuest a fost luat de luni de zile în discuție ca și urmaș la conducerea Ifo. Conducerea sa se încheie după ziua sa de pe data de 31 martie 2016 când va împlini 68 de ani.

Marți ministerul economiei din Bayern, Ilse Aigner a informat cabinetul landului asupra schimbării de personal, raportează Munchener Merkur. Fuest, în vârstă de 46 de ani este din anul 2013 președinte al ZEW, iar acolo contractul său expiră la sfârșitul lunii februarie 2018. Din anull 2003 el aparține Consiliului Științific Consultativ al ministerului federal de finanțe, recent el a fost numit și în cadrul unei comisii care studiază evoluția salariului minim.

Sinn este în fruntea institutului Ifo din anul 1999. Sub conducerea sa institutia a câștigat valoare științifică fiind până la acea vreme un nume neînsemnat.

Indexul climatului de afaceri Ifo publicat lunar are azi valoarea de cel mai important indicator timpuriu al economiei germane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fuest-wird-neuer-Ifo-Chef-article15281016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 7 =