India aprobă o reformă fiscală masivă

Sistemul fiscal extrem de confuz din India va beneficia de o restructurare. Parlamentul a dat undă verde pentru mega-reformarea sa. Creatorii proiectului speră să obțină astfel o creștere economică suplimentară.

În această săptămână parlamentul indian a deschis calea pentru unul dintre cele mai mari proiecte de reformă fiscală din istoria țării. Casa inferioară Lok Sabha a adoptat legile necesare pentru introducerea unei cote unice de impozitare asupra bunurilor și serviciilor – Good and Services Tax (GST) – chiar înainte de termenul limită de 1 iulie.

Acesta este un pas unic în istoria țării. De multă vreme în India exista un sistem fiscal caracterizat printr-un număr foarte mare de taxe locale și federale, dar și taxe impuse de la sistemul central. Taxă pe valoare adăugată, taxă fiscală de producție, taxă de servicii sau “contribuții Octroi” pentru introducerea de mărfuri în anumite orașe. Acestea sunt doar câteva dintre ele, apoi mai urmau taxe pe automobile sau alcool, în multe cazuri contribuabilii plăteau mai multe taxe pentru un aceelași bun sau aceeași activitate fără a fi compensați.

Prin unificarea impozitelor acest lucru se va schimba – spre beneficiul multor companii. Pentru companiile germane GST va aduce multe avantaje în majoritatea cazurilor, spune Tillmann Ruppert, expert la compania de consultanță Rödl und Partner. El consideră că noua taxă va fi aplicată mai ușor în special dealerilor, atunci când vând un produs importat în India. Acolo produsele germane s-ar putea dovedi foarte competitive.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Indien-beschliesst-gewaltige-Steuerreform-article19775678.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4