India ar putea înlocui Coreea de Sud ca centru global de producţie a GM

gm-logo

India ar putea înlocui Coreea de Sud ca centru global de producţie a GM

Producătorul auto american, General Motors intenţionează să facă din India noul său centru global de producţie, deoarece in Coreea de Sud se confruntă cu o creştere a costurilor, a raportat Reuters citând un oficial inalt al firmei.

Planul face parte din strategia GM de a impulsiona vânzările sale în India, unde se confruntă cu pierderi, în ciuda celor 18 ani de experienţă pe piata. Compania vizeaza cel putin o cota de piata de 5% in India in urmatorii zece ani, cu vânzări anuale de opt milioane de vehicule.

A treia cea mai mare economie din Asia are o piață auto în creștere, dar GM nu a reușit să impresioneze clienţii, care sunt cunoscuţi pentru retinerea faţă de bani.

Compania plănuieşte în prezent, să lanseze autoturismele supermini nou proiectate în India. Costurile forței de muncă sunt relativ mai mici în India, unde GM intenționează să stimuleze producția și exportul cu aproximativ 30% din producția totală a Asiei de Sud-Est, America Latină și în altă parte.

Compania își propune să dubleze capacitatea de producție în India, la 570, 000 de masini pe an, de la 282 mii de mașini capacitate anuală în prezent.

http://www.ibtimes.co.uk/india-likely-replace-south-korea-gms-global-manufacturing-hub-1499550

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 14