INDIA CONTRA LUMII

  • step-inside-the-best-hotel-in-india-where-guests-arrive-by-private-boatIndia împotriva lumii

UE și SUA se tem de un eșec al Conferinței Mondiale a Comerțului ce va avea loc în Bali. Deoarece India se alătură țărilor dezVoltate și în curs de dezvoltare și blochează înțelegerea OMC. Țara se teme de foame.

Uniunea Europeană și Statele Unite avertizează cu privire la un eșec iminent al Conferinței Mondiale a Comerțului din Bali. Negocierile privind eliminarea globală a barierelor comerciale au atins un impas. Acordul este blocat în primul rând de către India. Un eșec al așa numitului pachet “Bali” va avea consecințe grave pentru comunitatea internațională, sistemul comercial mondial precum și pentru Organizația Mondială a Comerțului (OMC), a avertizat Karel de Gucht, comisarul UE pentru comerț. Acesta ar zgudui temelia OMC și nu este sigur ce va mai rămâne apoi. În plus, oamenii din șările sărace ar avea de suferit cel mai mult, dacă nu se va reuși fixarea unui cadru multilateral pentru comerțul global.

India a ignorat toate apelurile din exterior și a exprimat clar intenția de a bloca în continuare pachetul Bali. Guvernul nu acceptă limitarea propusă subvențiilor agricole de stat pentru construirea de rezerve de hrană timp de 4 ani. Pentru India, siguranța alimentară nu este negociabilă, a declarat ministrul comerțului Anand Sharma. Orice acord OMC ar trebui să șină cont de dreptul fundamental la hrană.

India cere o “clauză de pace” permanentă, care ar trebui să împiedice alte state să acuze India la OMC pentru folosirea de subvenții nepermise în sectorul agricol. SUA și UE, dar și șări în curs de dezvoltare, precum Pakistan sau Thailanda, resping această cerere. Ei insistă că aceste scutiri se acordă doar limitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 79