INDIA ISI REVINE

_74809645_182586607

India actiuni la nivel record pe exit-poll
Piețele bursiere indiene au crescut la un nivel record după ce exit-poll (sondajele electorale, in urma ieşirii de la vot a alegătorilor) au sugerat că partidul Janata condus – Modi Narendra Bharatiya ( BJP ) și aliații săi sunt pe cale de a câștiga alegerile generale.

Indicele bursier principal din India, Sensex, a crescut, marţi cu 1,7 %, la 23,941.32 puncte în comerț. Aceasta urmeaza un câștig de 2,4 % , înainte de a rezultatelor exit-poll de luni. Analistii spun ca investitorii au fost plini de speranta, că o victorie pentru BJP ar putea inversa încetinirea ritmului de creștere în economia Indiei.
Creșterea economică a Indiei a încetinit în ultimii ani, datorită unei serii de factori. Una dintre cele mai mari critici a guvernului precedent a fost că a întârziat punerea în aplicare a reformelor –cheie, văzute de mulți ca fiind esențiale pentru creșterea economică pe termen lung.
Analistii au declarat că o majoritate clară pentru BJP și aliații săi, în ultimele alegeri ar putea oferi guvernului sprijinul necesar pentru a lua măsuri care vizează stimularea creșterii economice și a investițiilor în țară. ” Investitorii pariaza pe faptul ca BJP și aliații săi vor obține un mandat majoritar, ceea ce înseamnă că nu vor fi constrânse de cererile aliaţilor regionali mai mici, atunci când vine vorba de punerea în aplicare a reformelor -cheie, ” a declarat pentru BBC David Kuo, director la Motley Fool o firmă de consultanță financiară.

http://www.bbc.com/news/business-27387331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 86