India lansează conturi bancare pentru toți

77207916

India lansează conturi bancare pentru toți
Prim-ministrul indian Narendra Modi a lansat un plan prin care va oferi un cont bancar pentru fiecare gospodărie, într-o inițiativă de a-i ajuta pe cei săraci.
Aproape 40% dintre indieni au acces limitat la serviciile financiare și ajung de multe ori la mila cămătarilor care percep dobânzi exorbitante. Modi a cerut sprijinul băncilor de stat și private.

Rapoartele spun că guvernul Modi își propune să ofere conturi bancare pentru 75 de milioane de gospodării până în 2018, și deasemenea doi titulari de cont per gospodărie. În cadrul regimului bancar, titularii de cont vor primi un card de debit și de asigurare în valoare de 100.000 de rupii (1.654 dolari). Acesştia avor obține, de asemenea, o descoperire de card de 5.000 de rupii.

Zeci de mii de indieni au depus cereri pentru deschidere de conturi, de la discursul din 15 August, anunţă Associated Press. Însă doar o singură problemă ar apărea in faţa acestui plan, şi anume lipsa documentelor de identitate în rândul celor săraci – oamenii trebuie să prezinte un număr de documente, inclusiv certificatele de naștere și cartile de identitate, pentru a-şi deschide un cont bancar în India.

http://www.bbc.com/news/world-asia-india-28962762

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 18