India ofensată din nou de Amazon

RTSTQ1T

La doar câteva zile după o gafă comisă prin introducerea în ofertă a unor rogojini în culorile steagului Indiei, Amazon primește din nou critici din regiune. Mărul discordiei este reprezentat de această dată de papuci de baie – care au fost imprimați cu icoana libertății – celebrul Mahatma Gandhi.

Mai întâi au fost ștergătoarele pentru picioare cu stema națională a Indiei, acum este vorba de șlapi de baie cu emblema independenței indiene, Mahatma Gandhi. Comerciantul online Amazon și-a atras din nou mânia consumatorilor indieni. Pe rețelele de socializare criticile față de concernul american sunt tot mai numeroase. Amazon ar trebui să fie interzis în India, sunt de părere unii internauți. Ei au depășit limita, se plâng utilizatorii pe Twitter. Amazon trebuie să retragă numaidecât acești papuci cu fața lui Mahatma Gandhi, cere alt utilizator.

Guvernul indian a cerut pentru prima dată miercurea trecută concernului american să își ceară scuze pentru comercializarea unor rogojini cu aspect ofensator. Ministrul de externe, Sushma Swaraj, a amenințat Amazon cu aplicarea unor sancțiuni dure. Comerciantul online a retras astfel din ofertă controversatul produs.

De puțină vreme au fost publicate pe Twitter fotografii cu șlapi de baie care prezintă fața lui Mahatma Gandhi și sunt oferiți în SUA spre vânzare. Pe pagina web acești șlapi se vând cu 17 dolari perechea și sunt imprimați în mod profesional și sunt prezentați ca având un aspect plăcut care creează bună dispoziție.

Gandhi a fost omul care a condus în anii 1940 o campanie non-violentă împotriva dominației coloniale britanice, care a determinat apoi obținerea independenței Indiei în anul 1947. Pe data de 30 ianuarie 1948 el a fost împușcat de un fanatic hindu în cadrul unei rugăciuni ce a avut loc la New Delhi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Indien-empoert-sich-erneut-ueber-Amazon-article19555216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =