India reduce ratele dobânzilor mai mult decât era de așteptat

_85783906_rbi

India reduce ratele dobânzilor mai mult decât era de așteptat

Banca centrală a Indiei a redus rata dobânzii cheie pentru a patra oară în acest an, și cu mai mult decât era de așteptat. Reserve Bank of India (RBI) a redus rata repo la 6,75%, de la 7,25%, economiști estimând o reducere de 7%. Rata repo este nivelul la care banca centrală împrumută băncile comerciale.

Banca s-a aflat sub presiune pentru a stimula creșterea economică, după ce inflația a atins un nivel record de 3,6% în luna august ca urmare a scăderii prețurilor materiilor prime.

Cea mai recentă reducere, a adus ratele dobânzilor la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani și jumătate. RBI a redus deja rata dobânzii de politică cu un total de 75 puncte de bază în acest an, ca urmare a reducerii ratelor în ianuarie, februarie și iunie, pe fondul inflației scăzută.

Creșterea economică în India, a treia cea mai mare economie din Asia, a incetinit la o rată anuală de 7% în perioada aprilie-iunie, în scădere de la 7,5% în trimestrul anterior. Inflația de consum este, de asemenea, cu mult sub ținta băncii centrale de 6% pentru luna ianuarie anul viitor.

http://www.bbc.com/news/business-34376935

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 68