India reduce ratele dobânzilor pentru a treia oară în acest an

_83362554_rbi

India reduce ratele dobânzilor pentru a treia oară în acest an

Reserve Bank of India (RBI) a redus ratele dobânzilor pentru a treia oară în acest an cu scopul de a impulsiona creşterea economică în a treia cea mai mare economie din Asia. Banca centrală a redus rata cheie repo la 7,25%, de la 7,50%, asa cum era de asteptat, după miscări similare în luna ianuarie și martie a acestui an. Rata repo reprezintă nivelul la care banca centrală împrumută băncile comerciale.

Reducerea ratelor a fost făcută în ciuda faptului că India a devenit economia cu cea mai rapida crestere din lume, depăşind recent China. Economia Indiei a crescut cu 7,5% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu anul trecut, depășind cifra Chinei de 7%, a doua cea mai mare economie a lumii.

China a redus, de asemenea, ratele dobânzilor de trei ori în ultimele șase luni.
În ciuda creșterii puternice, analiștii au subliniat alți indicatori economici, care sugerează unele slăbiciuni în economia Indiei. Alte date publicate marți, cum ar fi indicatorul percepției consumatorilor MNI, a scăzut în luna mai cu 2% faţă de luna aprilie, ceea ce indică faptul că mulţi consumatori au fost mai putin optimisti în legătură cu economia.

http://www.bbc.com/news/business-32970489

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =