India revizuieste normele de proprietate străină

_90032898_mediaitem90032263

India a anunțat o revizuire radicală a normelor sale de proprietate străină pentru a atrage mai multe investiții de peste mări. Companiile aeriene și unele industrii de apărare pot fi acum 100% cu capital străin – in crestere cu până la 49% , respectiv, 74%. Iar, pentru comercianții cu amănuntul de peste mări există o relaxare de la regula care a necesitat ca 30% din ceea ce au vândut sa fie acordat surselor de aprovizionare indiene.

Miscarea va fi bine primită de branduri precum IKEA si Apple, care văd India ca următoarea piață majoră. Normele de investitii în produsele farmaceutice și producția de alimente au fost, de asemenea, relaxate. Noile norme au fost indroduse”, cu obiectivul de a oferi un impuls major pentru ocuparea forței de muncă și crearea de locuri de muncă în India,” a scris guvernul într-o declarație.

Regulile de aprovizionare locale vor fi relaxate timp de până la trei ani și pentru încă cinci ani în cazul în care societatea poate dovedi că “state-of-art” și tehnologia de “de ultimă oră” este implicată.

http://www.bbc.com/news/business-36575755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =