India și Bangladesh au semnat un acord istoric privind frontiera comună

_83462202_83462201

India și Bangladesh au semnat un acord istoric privind frontiera comună

Bangladesh și India au semnat un acord istoric de simplificare a frontierei lor comune prin schimbul a mai mult de 150 de enclave de teren. Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a ratificat acordul cu omologul său Sheikh Hasina în Dhaka.

Mii de cetăţeni din Bangladesh locuiesc în peste 50 de enclave din India, în timp ce indienii trăiesc în jur de 100 în zone din Bangladesh. Țările vor face schimb acum de teritorii și rezidenții pot alege unde să locuiască. Ministrul de Externe din Bangladesh, Abul Hassan Ali Mahmood a descris acordul ca fiind “o piatră de hotar istorică în relațiile dintre cele două țări vecine”.

Modi și Sheikh Hasina au convenit, de asemenea, să inaugureze un serviciu de autobuz care va lega orașele indiene de Kolkata (Calcuta), Agartala, Guwahati și Shillong cu Dhaka. Acordul este semnificativ, deoarece acesta este primul pas făcut de Bangladesh, pentru a permite tranzitul rutier în India, o cerere de lungă durată care speră că va permite în cele din urmă un acces mai bun la statele sale din nord-est.

http://www.bbc.com/news/world-asia-33033342

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1