India și SUA şi-au rezolvat neînţelegerile privind securitatea alimentară

_76666271_z9ds5jmo

India și SUA şi-au rezolvat neînţelegerile privind securitatea alimentară

India și SUA şi-au rezolvat dezacordurile privind problemele de securitate alimentară, deschizând calea pentru un pact comercial global. Perspectiva unui acord comercial global s-a stins la summit-ul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) în Indonezia anul trecut, după ce India a declarat că nu va produce modificări în unele norme care reglementează subvențiile alimentare.

Acordul comercial este de aşteptat să de-a roade începând cu a doua jumătate a anului viitor. Anunţul provine de la un summit bilateral organizat în septembrie, când prim-ministrul Narendra Modi a vizitat SUA. De asemenea, analistii au estimat că acordul comercial global ar putea adăuga 1 trilioane de dolari la economia mondială.

Potrivit declarației dată de reprezentantul Comercial american Michael Froman, Delhi și Washingtonul au convenit că programele de securitate alimentară din India nu vor fi schimbate în conformitate cu normele OMC “până când o soluție permanentă cu privire la această problemă va fi convenită și adoptată”.

http://www.bbc.com/news/business-30033130

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 12