India uşurează normele privind investițiile străine pentru sectorul de construcții

Vladimir Putin

India uşurează normele privind investițiile străine pentru sectorul de construcții

Guvernul indian a facilitat normele privind investițiile străine directe (ISD) în sectorul construcțiilor, o fază care este de așteptat să atragă mai mulți bani în a treia cea mai mare economie din Asia şi în care urmărește să construiască hoteluri, case și localități.

Conform noilor reguli anunţate pe 3 decembrie, investițiile străine sunt permise acum în proiecte cu o suprafață minimă construită de 20.000 de metri patrati, semnificativ mai mici decât 50.000 de metri pătrati pragul anterior. Investiția minimă de capital a firmelor straine a fost redusă la jumătate până la 5 milioane de dolari ( 4 milioane de euro), potrivit unui comunicat al guvernului. Prim-ministrul Narendra Modi are o viziune ambițioasă pentru a construi 100 de așa-numitele “orașe inteligente” până în anul 2020, însă vor fi necesare fonduri externe pentru dezvoltarea acestor proiecte.

Investițiile străine în sectorul de construcții din India au avut un total de 446 milioane de dolari în cele cinci luni până la 31 august.

Sectorul a primit 1,2 miliarde de dolari în investiții străine directe în exercițiul financiar încheiat la 31 martie 2014, față de 1,3 miliarde dolari în anul precedent. Ritmul investițiilor străine în industria de construcţii a Indiei a încetinit în urma crizei economice globale.

http://www.ibtimes.co.uk/india-eases-foreign-investment-rules-construction-sector-1477860

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =