India vrea o valoare uniformă pentru TVA, devenind cea mai mare piata unica din lume

48720992

Diferitele niveluri de impozitare din India provoacă haos în economie. De aceea, Camera Superioară propune introducerea unei cote unice de impozitare. Acesta va standardiza piața și va sprijini semnificativ economia țării.

India implementează în prezent o reformă fiscală pe scară largă, comportându-se pentru prima dată ca un spațiu economic unic. Camera Superioară a aprobat în unanimitate introducerea unei valori unitare pentru taxa pe valoarea adăugată, care să fie utilizată la nivel național. Obiectivul principal al taxei propuse de partidul premierului Narendra Modi, denumită “taxă pe bunuri și servicii” este să elimine multitudinea de taxe și impozite prevăzute la nivel regional. Modi a vorbit despre “o oportunitate cu adevărat istorică”.

Această taxă indirectă ar trebui să creeze o piață comună în India, potrivit ministrului de finanțe Arun Jaitley. Astfel, costurile de producție vor fi reduse, iar economia va fi sprijinită semnificativ. În special transporturile de bunuri peste granițele stateleor federale vor fi ieftinite semnificativ.

Modi și partidul său, Bharatiya Janata, s-a luptat din greu cu opoziția pentru a putea implementa reforma fiscală. Congresul a blocat legea timp de mai bine de un an, înainte ca în sfârșit să îi dea undă verde după o serie de îmbunătățiri. Chiar și reprezentanții economiei au avut critici față de reformă.

Noua taxă pe valoare adăugată va fi introdusă în primăvara anului următor, dar nu înainte ca legea să fie ratificată de cele 29 de state federale indiene. Experții consideră însă acest obiectiv ca fiind unul foarte ambițios.

Ministrul de finanțe, Arun Jaitley, a catalogat pachetul de legi ca fiind “cea mai mare reformă fiscală de la independența statului indian”, obținută în fața Marii Britanii în anul 1947. India va deveni prin acest pas o entitate economică unică, devenind una dintre cele mai mari piețe unice din lume, pentru comerțul de bunuri și servicii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Indien-will-einheitliche-Mehrwertsteuer-article18339696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18