India vrea să devină o națiune industrială

RTR42U39

India vrea să devină o națiune industrială
Până în prezent India a fost puternic axată pe domeniul serviciilor. Dar asta nu mai ajunge pentru țară. Industria ar trebui să continue să fie susținută, în fiecare lună un milion de indieni au nevoie de un nou loc de muncă. Cu diverse măsuri India luptă pentru atragerea de investitori.

India a lansat, conform noului prim ministru Narendra Modi, o campanie pentru atragerea unui număr mai mare de investitori străini. Sub sloganul Do it in India ar trebui să cape de birocrație și reguli fiscale vor fi simplificate, a declarat ministrul comerțului și industriei Nirmala Sitharaman la lansarea campaniei. În plus, muncitorii vor fi mai bine pregătiți, coridoare și parcuri industriale vor fi create.

Spre deosebire de China și în mai multe țări din Asia de Sud-Est, puține bunuri sunt produse în India. Producția de mărfuri este în prezent de doar 16% din produsul intern brut, dar India este puternică pe sectorul serviciilor.

Este timpul ca India să devină un centru de producție pentru companii la nivel mondial, a declarat Kumar Mangalam Birla, miliardar, șeful conglomeratului Aditya Birla Group. În fiecare lună un milion de tineri indieni ar avea nevoie de noi locuri de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Indien-will-zur-Industrienation-aufsteigen-article13673466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5