Indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste Cris, vor fi supusi la vot


Joi, 30 martie 2017, in cadrul sedintei Consiliului Local se vor supune la vot indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Crișul Repede, între străzile Plevnei și Szigligeti Ede, în locul pasarelei pietonale de lângă Centrul de Calcul Informatica.

Suprastructura podului propus va consta din douã arce metalice cu calea de rulare la mijloc și un tablier cu structura mixta oțel-beton, susținut de tiranți. Lungimea totalã a podului va fi de 84,71 m, iar latimea de 18,60 m. În sectiunea transversal se vor realiza 2 benzi de circulaþie cu latimea 3,90 m, latimea parții carosabile între borduri fiind de 7,80 m precum și trotuare în consola, în exteriorul arcelor de susținere, pe ambele parti, cu latimea de 3 m, ce includ și o pistã pentru ciclisti.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 3,1 milioane euro, din care demolarea podului actual presupune 360 mii de euro. Durata de realizare va fi de 14 luni, termenul de inaugurare fiind 1 decembrie 2018. „Sperăm că dacă totul este în regulă, lucrările vor putea începe în toamna acestui an, iar la finalul anului următor podul să fie în funcțiune, creând încă o cale de comunicare suplimentară între cele două maluri”, a menţionat primarul Ilie Bolojan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 17 =