INDRUMAR NEVESTE

copertine1INDRUMAR NEVESTE

„Casătoreşte-te şi fii supusă“: îndrumarul pentru neveste care a stârnit furia feministelor.

Constanza Miriano a scris o carte bazată pe sfaturile Sf. Petru despre cum ar trebui să se comporte femeile pentru a avea un mariaj fericit Scriitorea Costanza Miriano pretinde că secretul unei căsnicii reuşite stă în loialitatea şi supunerea femeilor faţă de soţii lor.

La început de drum, toţi tinerii însurăţei simt nevoia să fie îndrumaţi şi ajutaţi, mai ales când vine vorba de administrarea gospodăriei. Motiv pentru care Costanza Miriano a scris o carte, în paginile căreia cititoarele ar trebui să redescopere „ingredientele“ unei căsnicii de lungă durată. „Casătoreşte-te şi fii supusă“, manualul care îi poartă semnătura şi este bestseller în Spania şi Italia, cuprinde o serie de sfaturi utile pentru femeile care vor să-şi pună pirostriile. Autoarea, catolică devotată, mamă a patru copii, spune că îndemnurile ei sunt preluate din învăţăturile Sfântului Petru, expuse în Vechiul Testament, şi adaptate vremurilor în care trăim.

„Dacă faci numai ce este corect pentru tine, înseamnă că te-ai măritat cu propriul ego şi nu cu soţul tău“, scrie autoarea romanului, argumentând că, în schimb, femeile ar trebui să se supună bărbaţilor. De ce să te superi atunci când soţul îţi spune că nu eşti prea pricepută în bucătărie sau că nu te consideră nevasta perfectă? Spune-i că are dreptate şi că vei încerca să fii mai bună pe viitor. Dacă va vedea că te străduieşti şi că eşti umilă, atitudinea soţului se va schimba, de asemenea“, mai scrie Constanza în ghidul dedicat femeilor măritate.

Revoltate de îndemnurile scriitoarei, reprezentantele organizaţiilor feministe din Spania au ieşit în stradă şi au rupt mai multe exemplare ale cărţii, protestând împotriva comercializării aşa-zisului manual pentru viitoarele soţii.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la „The Hufftington Post“, scriitoarea a declarat că nu înţelege de ce tinerele spaniole sunt atât de critice, în comparaţie cu femeile din Italia, care au fost mult mai receptive la sfaturile ei. „Nu am spus că este necesar ca femeile să se mărite. Pur şi simplu, am vrut să evidenţiez că unele femei, poate prietenele mele, ar trebui să se mărite, căci doar aşa vor fi fericite“, a explicat autoarea, argumentând că soţiile supuse sunt mai împlinite. „Să fii supusă înseamnă să faci loc cuiva, să devii mai înţelegătoare, să accepţi şi să pui bazele unei fundaţii (căsătoria-n.r.) “, a amintit Costanza Miriano.

——————————————————————————————————————————————————————————-

Smile01-1dg3fzc…………….mare problema e sa fii nevasta…

Domnule judecator, spune sotia la divort, eu si sotul meu nu am mai avut relatii intime de foarte mult timp.
– Este adevarat? De ce?, il intreaba judecatorul pe sot.
– Este adevarat, domnule judecator, pentru ca nu mai pot, recunoaste sotul umilit.
– Auzi la el, spune sotia, jumatate din oras poate si el – nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4