Industria americană producătoare de alcool luptă împotriva Cannabis-ului

imago67275271h

În aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale cetățenii din mai multe state americane au votat și pentru legalizarea Marijuanei. Producătorii de băuturi spirtoase și comercianții se simt amenințați. Există încercări pentru oprirea acestei tendințe, care nu au avut până acum parte de succes.

În timp ce rezultatul alegerilor americane a provocat entuziasm pentru mulți cetățeni americani, există și ramuri ale economiei care își fac griji. Și nu este vorba despre viitorul președinte american Donald Trump prin declarațiile sale vagi și uneori contradictorii privind politica economică, ci este vorba despre industria americană de alcool care se teme pentru afacerile sale. Mai mulți producători de bere, vin sau whisky văd un risc în legalizarea cannabis-ului, decizie luată prin votul cetățenilor în mai multe state federale americane, simultan cu alegerile prezidențiale.

Massachusetts, Nevada și în special California (care este cel mai populat și cel mai puternic stat federal american din punct de vedere economic) au decis pe data de 8 noiembrie în favoarea unei legalizări a plantei marijuana. Ceea ce înseamnă că – dacă se iau în considerare și statele în care drogul este aprobat pe bază de rețetă medicală pentru a fi folosit în scopuri medicinale – acesta este legal acum în majoritatea statelor federale americane. Vânzările industriei legale de marijuana din SUA se va ridica în următorii zece ani la aproximativ 50 de miliarde de dolari de la 6 miliarde de dolari cât valorează în prezent, se arată într-o analiză a Cowen & Co, un ofertant de servicii financiare.

Mulți producători de alcool se tem că acest boom se va realiza în detrimentul vânzărilor de băuturi, care valorează în prezent 200 de miliarde de dolari anual în Statele Unite ale Americii. Există un risc real pentru consumul de alcool, spune analista Vivien Azer de la Cowen, pentru agenția de știri Bloomberg. Este foarte probabil ca mulți consumatori să își reducă consumul de alcool ca urmare a utilizării de marijuana.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Alkoholindustrie-kaempft-gegen-Cannabis-article19199796.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 87 =