Industria auto vrea să împiedice interdicțiile de circulație

Pentru a evita interdicțiile, industria auto germană vrea să ofere guvernului federal german un acord care implică compensații de sute de milioane de euro. Potrivit unui raport din presă, un fond comun constituit de producătorii auto ar ajuta la îmbunătățirea calității aerului.

Industria auto vrea să ofere guvernului federal german un “fond de mobilitate” cu ocazia summit-ului de miercuri pe probleme diesel. În spatele fondului stă ideea că statul și economia pot să colaboreze pentru a îmbunătăți situația poluării aerului din orașe, spun jurnaliștii de la “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”.

Detaliile mai rămân încă de pus la punct, în special partea cu cine trebuie să cotizeze la acest fond. În total este vorba despre sume care ajung la câteva sute de milioane de euro. Aceștia ar urma să fie folosiți pentru finanțarea de studii pentru gestionarea traficului. Primarii ar putea accesa de asemenea dintre aceste fonduri pentru a face un upgrade ecologic flotei lor de automobile sau pentru a construi locuri de parcare destinate automobilelor electrice.

Ministrul Federal al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a cerut constructorilor auto germani înaintea summit-ului să își asume responsabilitatea deplină pentru scandalul emisiilor și să ia măsurile necesare. „Industria auto s-a băgat singură într-o situație foarte dificilă. Iar acest lucru poate aduce prejudicii pentru automobilul ‘Made in Germany’, fapt ce este îngrijorător”, a spus Dobrindt pentru “Bild am Sonntag”. Criza manipulărilor a adus pagube mari pentru mediul economic din Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autoindustrie-will-Fahrverbote-verhindern-article19960413.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 59 =