Industria de carne produce mai mult ca niciodată

Schweinefleisch-ist-nach-wie-vor-die-Nummer-eins-in-deutschen-SchlachthoefenOamenii din Germania susțin că mănâncă tot mai puțină carne și cârnați, dar în ciuda acestui fapt abatoarele produc mai mult ca niciodată, mulțumită exportului. Cei de la protecția mediului îi acuză că distrug climatul.

Abatoarele germane nu au mai produs niciodată atât de multă carne ca și anul trecut. Biroul Federal de Statistică a anunțat faptul că, cantitățile produse în 2015 au stabilit un nou record, la 8,22 milioane de tone, deci cu 0,3% mai mult ca și în anul precedent.

Cauza a fost în principal exportul. Compania de Informații de pe Piața Agrară (AMI) a anunțat faptul că, în cazul cărnii de porc, exportul merge în proporție de trei sferturi către străinătate. Consumatorii din Germania cumpără însă tot mai puțină carne. Cererea autohtonă este în scădere în special pentru carnea de porc, spun cei de la AMI.

Sortimentul de carne cel mai cerut este pentru abatoare în continuare cea de porc. Producția a urcat aproape de punctul de maxim din anul 2011, cu un volum de 5,56 milioane de tone. În cazul cărnii de pasăre s-a înregistrat pentru prima dată din anul 2006 un declin al producției, iar totalul s-a ridicat la 1,52 milioane de tone, cu 0,6% (sau 8900 de tone) mai puțin ca și în 2014.

Chiar și numărul vitelor sacrificate s-a redus cu 1,5% (sau 55.100 de tone) la un total de 3,5 milioane. Producția record se explică prin greutatea fiecărui animal sacrificat, care în comparație cu anii precedenți a fost, în medie, mai ridicată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fleischindustrie-produziert-so-viel-wie-nie-article16937481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 10