Industria din fosta RDG este inca în urmă

20411556

Industria din RDG în urmă
Capitalizare slabă și fragmentare crescută. Industria Germaniei de Est nu poate prinde din urmă industria surorii din Vest. Acest defect aparține Estului de multă vreme și este în atenția tuturor de multă vreme. Există doar câteva excepții de la regulă.

Chiar și după 25 de ani de la reunificare, industria suferă în Germania de Est, potrivit unui studiu asupra efectelor divizării Germaniei și a economiei planificate a RDG. Diferențele istorice sunt vizibile și în prezent, a declarat reprezentantul Estului în Republica Federală, Iris Gleicke, la prezentarea unui infografic cu industrializarea landurilor est-germane. Acest lucru ar putea, cu toate acestea, să scurteze distanța de la est la vest.

Autorul de studii Gerald Brown a declarat că sediul central nu comunică suficient cu departamentele de dezvoltare, dar lipsește estului și o cultură antreprenorială. Cu toate acestea, în Saxonia și Turingia s-au dezvoltat centre de dezvoltare viabile, atât la Dresda, Leipzig, Erfurt și Jena. În mod similar, de asemenea institutul Ifo a declarat la începutul acestei luni. Un studiu comandat de ministerul afacerilor și economiei din Turingia, sub conducerea fostului șef de departament Matthias Machning a avut o concluzie similară acum câțiva ani.

Saxonia a strălucit cândva printr-o serie de lideri mondiali în construcția de mașinării și utilaje. Potrivit studiului, ponderea industriei în producția economică totală este acum de aproape 16%. În toată Germania, aceasta se apropie de 23%. Deficiența majoră este lipsa companiilor industriale și o situație financiară solidă. Productivitatea muncii este mai scăzută în est, chiar dacă distanța a fost scurtată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ost-Industrie-hinkt-weiter-hinterher-article13088866.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 80