Industria germană a crescut semnificativ în 2016

2yc50127

Industria din Germania și din zona euro a crescut puternic în special în trimestrul al treilea din 2016, se arată din indexul actual al managerilor. Acest lucru poate aduce beneficii pentru toată economia.

Industria germană a crescut pe final de an, ne arată Indexul Achizițiilor Managerilor (PMI) pentru industrie, care arată o creștere de 55,6 puncte față de luna noiembrie. Informația a fost prezentată de IHS Markit Institut. Astfel că a fost înregistrată cea mai mare rată de creștere din ultimii trei ani. PMI pentru industrie a crescut la cea mai ridicată valoare lunară din aprilie 2011.

De la pragul de 50 de puncte barometrul de conjunctură arată creștere. Rezultatele se bazează pe chestionarea lunară a fix 500 de directori de achiziții și administratori de la firme care activează în industria germană prelucrătoare.

Atât producția cât și numărul de noi comenzi au crescut puternic în luna decembrie. Iar suplimentar față de cererea crescută, unele companii au beneficiat de noi comenzi din Asia, Europa și SUA.

Prin aceste cifre pozitive cresc și speranțele pentru creșterea importanței acestor întreprinderi lucrative în creșterea produsului intern brut și a economiei în general, spune Philip Leake, economist la IHS Markit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Industrie-waechst-wie-seit-2011-nicht-mehr-article19450506.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =