Industria germană are o problemă

eb2d21f5c5c56b3430da676eae5e5678

Situația comenzilor pentru industria germană a fost în luna aprilie mai proastă decât era de așteptat. Potrivit ministerului federal al economiei motivul este volatilitatea mare a comenzilor emise de producătorii de bunuri de investiții din afara spațiului euro.

Industria germană a înregistrat în luna aprilie o scădere surprinzător de rapidă a numărului de comenzi datorită scăderii puternice a cererii provenite din străinătate. Comenzile au scăzut cu 2% în comparație cu luna precedentă, anunță ministrul federal al economiei. Este cel mai puternic declin din luna iulie a anului trecut. Economiștii se așteptau la un minus de doar 0,6%, după ce în luna martie a existat încă o creștere de 2,6% față de luna precedentă. De data aceasta comenzile din străinătate au scăzut cu 4,3%.

Definitorie pentru acest rezultat a fost scăderea numărului de comenzi provenite din afara spațiului euro, explică ministerul. Acestea s-au redus cu 8,3%. În mod contrar, cererea din zona euro a crescut cu 2,5%, iar cea din interiorul Germaniei cu 1,3%. Ponderea contractelor mari a fost de data aceasta puțin peste medie.

Producătorii de mașini și alte bunuri de investiții au înregistrat cu 6,1% mai puține comenzi. Comenzile pentru produse intermediare au crescut cu 4,8%. În cazul bunurilor de consum a existat un declin de 1,0%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Industrie-hat-ein-Problem-article17865916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27