Industria germană produce mai puțin

fa4b8ee3202fe466507f3a15b9e2b861

Optimismul a fost aparent prematur: companiile germane și-au redus producția în luna iulie mai mult decât au făcut-o în ultimii doi ani. Acest lucru este pus în special pe seama economiei slabe de la nivel mondial. Iar perspectivele pentru industrie sunt de asemenea sumbre.

Economia slabă de la nivel mondial afectează mai mult întreprinderile germane decât era de așteptat. Acestea și-au redus producția în luna iulie 2016 mai mult decât au făcut-o în ultimii doi ani de zile. Industria, ramura construcțiilor și furnizorii de energie au produs împreună cu 1,5% mai puțin ca în luna precedentă, după cum anunță Ministrul Federal al Economiei.

Economiștii se așteptau în schimb la o creștere de 0,2%. În luna iunie a existat încă un plus de 1,1%. Declinul neașteptat afectează și industria. Ea a produs în luna iulie cu 2,3% mai puțin. Fabricarea de bunuri de investiții și de consum a scăzut puternic, producția de bunuri intermediare a scăzut și mai brusc.

Ramura construcțiilor a crescut, cu toate acestea, cu 1,8%, în timp ce producția de energie a sporit cu 2,6%. Buna conjunctură ar trebui să se facă acum simțită după o primăvară slabă din punct de vedere economic datorată unei ierni blânde. Cu toate acestea, întreprinderile industriale se arată optimiste în ciuda dezvoltării slabe a pieței mondiale. Industria a obținut în luna iulie cu 0,2% mai multe comenzi de pe plan intern decât în luna precedentă.

Economia germană a crescut în primul trimestru cu 0,7%, iar în al doilea trimestru cu 0,4%. Pentru al treilea trimestru al acestui an economiștii nu se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească semnificativ.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Industrie-produziert-weniger-article18581551.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3