Industria germană șchioapătă

58830762

Industria germană șchioapătă

Industria  celor mai mari două economii din Europa pierde din impuls. Cu toate acestea, vin puternic din spate numărul trei și patru. Germania suferă printre altele datorită cererii slabe din Orientul Îndepărtat. De asemenea constructorii de mașini anunță rapoarte slabe.

Industria germană intră în sezonul de vară fără vlagă. Indexul de achiziție al managerilor a scăzut în luna mai la 51,1 puncte, după cum a anunțat institutul Markit după sondajul său lunar efectuat printre 500 de companii. Barometrul este prin urmare doar puțin deasupra pragului de 50 de puncte, care semnalizează creșterea. Tendința de creștere a industriei germane pierde în prezent putere, declară economistul Markit, Oliver Kolodseike.

Se confirmă estimările sumbre deja din domeniul construcției de mașini, care repzintă coloana vertebrală a economiei, cu peste un milion de angajați. Comenzile au scăzut în luna aprilie cu două procente față de situația de anul trecut. Experții Deutsche Bank nu mai au atât de mare încredere într-o creștere a celei mai mari economii a Europei. Economiștii și-au redus prognoza pentru anul 2015 de la 2,0 la 1,6 procente.

Un motiv pentru o astfel de decizie este cererea slabă din marile țări aflate în curs de dezvoltare precum China sau Brazilia, către care merg aproximativ 40% din exporturi. Industria chineză a scăzut în luna mai pentru a treia oară consecutiv, anunță marea bancă HSBC și institutul Markit la efectuarea sondajului și au inclus în studiul lor în principal companii mici și mijlocii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Industrie-lahmt-article15208556.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =