Industria în spațiul euro încetinește

Industrie

Industria în spațiul euro încetinește

Economiștii se așteptau pentru luna mai la o creștere economică. Dar producția industrială din zona euro pierde impuls. În special sectorul energetic slăbește.

Industria din zona euro a înregistrat un pas înapoi pentru luna mai. Astfel raportează autoritatea de statistică Eurostat, iar producția a scăzut (fără ramura construcțiilor) față de luna precedentă cu 0,4%. Economiștii se așteptau la o creștere de 0,2%. În comparație cu anul precedent producția a fost mai mare cu 1,6%. Economiștii se așteptau însă la un spor de 1,9 procente.

Motivul pentru această dezvoltare slabă este în principal sectorul energetic. Acolo producția a scăzut cu 3,2% în comparație lunară și cu 4,2% în comparație cu anul precedent. Dar și în cazul bunurilor de consum s-au arătat slăbiciuni. Producția lor a scăzut cu 1,4% în comparație cu luna precedentă și cu 0,5% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Producția de bunuri de capital, cu toate acestea, a crescut cu 1% față de luna anterioară, iar în comparație anuală s-a înregistrat o creștere de 4,1%. În luna aprilie a acestui an producția industrială a stagnat față de luna precedentă, iar în comparație cu anul precedent s-a înregistrat o creștere de 0,9%. Precum a raportat în continuare Eurostat, producția industrială din țările UE 28 a scăzut în luna mai cu 0,3% în comparație cu luna precedentă, iar în comparație anuală producția a fost cu două procente mai mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Industrie-im-Euroraum-kommt-aus-dem-Tritt-article15513991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 54