Industria japoneză crește din nou

11bbcd79a7ca5988081b30522344546fProducția industrială japoneză merge din nou în sus și în luna octombrie. Cu toate acestea, creșterea este mai redusă decât așteptările. Țara Soarelui Răsare este afectată de o conjunctură slabă.

Producția industrială din Japonia a crescut în luna octombrie, fiind a doua lună consecutivă în care se petrece acest lucru. Cu toate acestea, creșterea de 1,4% față de luna precedentă este în urma așteptărilor economiștilor, de 1,9 procente. În luna septembrie a fost prima în care s-a înregistrat o creștere, procentajul a fost de 1,1%, după patru luni consecutiv de pierderi.

Potrivit datelor guvernului exporturile au indicat în luna octombrie semnele unei stabilizări, în timp ce consumul intern a rămas în continuare lent.
Ministerul economiei, comerțului și industriei de la Tokyo a considerat trendul ca fiind unul secundar. Sondajul printre companii arată pentru luna noiembrie o creștere de 0,2 procente a producției, în timp ce pentru decembrie este prognozat un minus de 0,9%.

Din perspectiva economiștilor cererea de export pentru Apple iPhones sprijină activitatea industrială din japonia, deși disponibilitatea către investiții ramâne per total reținută.

Aceasta este urmarea scăderii numărului populației din Japonia și a oportunităților atractive de investiții din străinătate. Acest lucru se arată și în dublarea achizițiilor companiilor japoneze înstrăinătate de 10 trilioane de yeni în cursul anului, dar asta nu ajută activitatea economică internă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japans-Industrie-waechst-erneut-article16459386.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 82