Industria japoneză este la performanță maximă

Căpitanii industriei japoneze sunt fericiți. Potrivit raportului Tankan emis de banca centrală a țării, în etajele superioare ale conducerii întreprinderilor domnește un optimism de zile mari, cum nu s-a mai văzut de ani de zile.

Managerii din industria japoneză sunt atât de optimiști, cum nu au mai fost de cel puțin zece ani. După cum reiese dintr-un sondajul trimestrial efectuat și publicat de Bank of Japan (BoJ) asupra unui eșantion de 10.000 de firme, indicele de stare în rândul întreprinderilor importante a crescut cu 5 puncte în luna septembrie față de luna iunie, pentru un total de +22 puncte.

Un indice pozitiv în așa-numitul raport Tankan înseamnă că optimiștii reprezintă majoritatea. Cifrele confirmă prespectiva BoJ, că economia crește într-un ritm moderat. Cu toate acestea, indicele pentru unități neproductive se situează la +23.

Companiile din a treia economie a lumii rămân în continuare prudente cu privire la perspectivele lor și își relaxeaz planurile de investiții pentru anul fiscal care se încheie la sfârșitul lunii martie 2018. Chiar multe gospodării, a căror cheltuieli de consum reprezintă 60% din performanța eocnomică a țării, sunt reținute în a cheltui veniturile disponibile.

Ele așteaptă însă, în ciuda creșterii economice, să resimtă creșteri substanțiale de salarii din partea companiilor. Yenul slab și cererea globală tot mai mare au adus profituri record pentru companii, iar gospodăriile și angajații critică faptul că nu au resimțit acest succes și pe pielea lor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japans-Industrie-ist-im-Stimmungshoch-article20062036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60