Industria metalurgică germană, zero creștere

3n5h0739

În primăvară au început negocierile tarifare din industria metalurgică și a electricității. Angajatorii avertizează cu privire la compensații mult prea ridicate. Deocamdată însă nu există nimic de împărțit.

Industria metalurgică și electrică germană nu se așteaptă la nici un fel de creștere pentru anul ce urmează. Dacă totul merge bine, se așteaptă cel mult la o mișcare laterală, spune președintele Asociației Angajatorilor Gesamtmetall, Rainer Dulger.

O prognoză este dificilă, pentru că detaliile conjuncturale stau mai mult în mâna băncilor centrale decât în mâna clienților și producătorilor.

Dulger avertizează că, companiile vor fi puse sub presiune suplimentară din punct de vedere financiar. Asta ar întări tendința de a investi în străinătate în detrimentul investițiilor pe plan intern. Chiar și IG Metall ar trebui să mai reducă din așteptările privind rezultatul negocierilor tarifare, spune președintele asociației. De la guvernul federal el a cerut să nu se impună noi sarcini care să reducă flexibilitatea și să scumpească forța de muncă.

La sfârșitul acestui an producția ar trebui să crească maxim cu un procent, spune Dulger. El considera la începutul acestui an ca fiind posibilă o creștere de 1,5%.

Există de asemenea o doză considerabilă de scepticism și nesiguranță privind operațiunile curente din piața internă: criza refugiaților, afacerile VW, tot ce s-a mai petrecut acolo. Creșterea slabă din China și alte țări în curs de dezvoltare au întărit această nesiguranță.

Germania și Europa au profitat în prezent de o falsă dezvoltare, pe fondul reducerii prețului la petrol, a cursului de schimb slab al euro față de dolar și al nivelului redus al dobânzilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Metallbranche-rechnet-mit-Null-Wachstum-article16623071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =