Industria navală în plină expansiune, în ciuda crizei

47618924

Industria navală în plină expansiune, în ciuda crizei
Pare un paradox: Pe de o parte șantierelor navale li se comandă nave noi, companiile de transport maritim nu prea au însă bani pentru ele, datorită caracterului flexibil al veniturilor. De ce le mai comandă, pentru asta există însă două explicații.

Șantierele navale din întreaga lume se confruntă în prezent cu un val de comenzi. Anul trecut au fost comandate vase pentru o capacitate totală de 170 de milioane de tone, a declarat Institutul Clarkson Research. Acesta a fost al treilea cel mai mare volum de comenzi din toate timpurile.

Situația de pe piață este încă dificilă și variază foarte mult, spune directorul Clarkson, Martin Stopford. Veniturile din mărfuri ale armatorilor sunt doar pe jumătate la fel de mari ca înainte de criză, care a durat timp de șase ani. Rămâne puțin capital pentru investiții și rezerve.

Se emit mai multe comenzi în ciuda veniturilor mici, iar compania Stopford are două explicații principale. Companiile maritime au nevoie de mai multe nave cu consum redus de combustibil, deoarece costurile cu combustibilii au explodat. Și navele noi au devenit mult mai ieftine, după șase ani de criză. Cine are capitalul necesare sau știe investitori, poate comanda nave noi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schiffbau-boomt-trotz-Branchenkrise-article13567231.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 63