Industria petrolului din Marea Nordului a pierdut 5.500 de locuri de muncă

bp-oil-platform-north-sea

Industria petrolului din Marea Nordului a pierdut 5.500 de locuri de muncă

Peste 5.000 de locuri de muncă au fost desfinţate din sectorul de petrol și gaze al Marii Britanii din Marea Nordului, în cursul anului trecut ca urmare a scăderii preţurilor petrolului la nivel mondial și creșterii costurilor, a anunţat un organism de reglementare. Autoritatea de Petrol și Gaze (OGA), a declarat că industriile energetice care operează în zona ar trebui să modifice fundamental unele practici de lucru pentru a susține industria.

Industria petrolului din Marea Nordului a fost lovită dur de scăderea abruptă a prețurilor la petrol. OGA, înființată în aprilie, este însărcinată cu maximizarea recuperării petrolului şi gazelor din regiune.

Cifrele publicate în luna august de către guvernul scoțian au arătat că veniturile din petrol din Marea Nordului au scazut cu 75% în trimestrul ianuarie-martie la 168 milioane de lire (€ 229). “Din păcate, acest lucru a dus la pierderea a aproximativ 5.500 de locuri de muncă de la sfârșitul anului 2014”, a declarat Andy Samuel, director executiv al OGA, citat de Reuters.

Mai mulți operatori din Marea Nordului, cum ar fi Shell, BP, Chevron si Taqa au redus din locurile de muncă din cauza declinul prețurilor la petrol și creșterea costurilor de producție. OGA estimează că mai sunt de recuperat până la 23 de miliarde de barili de petrol și gaze din Marea Nordului.

http://www.ibtimes.co.uk/north-sea-oil-industry-has-lost-5500-jobs-1518696

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 70