Industria textilă germană este în criză

61488710
La mulți producători binecunoscuți de textile, de la Hugo Boss la Gerry Weber, afacerile din anul 2015 au rulat mai prost decât era de așteptat. Iar acest lucru are pe alocuri ca și consecințe scăderi dramatice de curs. Există cu toate acestea câțiva câștigători din sectorul îmbrăcămintei.

Sunt vremuri tulburi pentru industria germană de textile. Clienții germani dau tot mai mulți bani pe alte lucruri precum gadget-uri sau călătorii, decât pentru schimbarea garderobei. Piețe importante din străinătate precum Rusia se adâncesc într-o situație de criză. Iar vremea caldă din această iarnă a tăiat în mare parte dorința clienților din mare parte a Europei și a Americii de Nord pentru colecția de iarnă.

Unii producători de renume au fost puternic afectați. Printre aceștia se numără Gerry Weber, Hugo Boss sau grupul Steilmann, care au șocat în anul 2015 bursele cu avertizările lor de profit redus. Grupul Tom Tailor a anunțat reduceri de costuri și programe de eficiență, care includ printre altele închiderea unor magazine și showroom-uri care nu se dovedesc atât de profitabile, dar și o reducere semnificativă a ritmului extinderii afacerilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Textilindustrie-steckt-in-der-Krise-article16720726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 24