Industria textilă se orientează către Africa

imago64920865h

Industria textilă se orientează către Africa

Vietnam, China, Bangladesh. În întreprinderile de cusut din lume salariile sunt în creștere, dar și condițiile de muncă și de viață. Asta este bine pentru oameni și pentru locație, este însă prost pentru consumatorii occidentali, care își doresc să cumpere articole cât mai ieftine. Acum industria caută noi piețe, iar acestea nu întârzie să apară.

În Hotel Radisson Blu din Addis Abeba un înalt reprezentant din industria modei a instituit anul trecut o solicitare urgentă la mai mulți dintre furnizorii săi de articole textile din Asia: aceștia ar trebui să își deschidă afaceri în Africa.

Africa oferă o oportunitate extraordinară de a demonstra că această industrie poate beneficia de pe urma colaborării, spune Colin Browne, care este responsabil de aprovizionarea cu marfă la VF și de livrările din Asia.

Compania americană VF Corporation, aduce pe piață mărci precum Lee, Wrangler și Timberland. El a clarificat faptul că proprietarii de fabrici au un avantaj clar în Africa: este una dintre puținele locații unde este posibil să achiziționezi totul de la o singură sursă. Iar Africa oferă salarii semnificativ mai mici chiar și decât Asia.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Textilindustrie-sucht-Made-in-Africa-article15535926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 18