Inedit in legea braziliana a muncii

_76813744_162458014-1

Brazilia a aprobat o nouă lege care susține drepturile lucrătorilor pe piața internă
O nouă lege din Brazilia a intrat în vigoare în care angajatorii pot fi amendați dacă nu reușesc să-şi înregistreze lucrătorii interni. Legea face parte din noile măsuri pentru a asigura o protecție de bază pentru aproximativ șapte milioane de lucrători de pe piața internă de mult excluse din legile stricte de muncă din Brazilia. Angajatorii pot fi acum raportati și amendaţi cu câteva sute de dolari de fiecare dată când vor încălca o parte a codului.

Un amendament constituțional limitează orele lucrătorilor la domiciliu la 44 ore pe săptămână. Acesta este definit de alte drepturi, precum cele fundamentale, cum ar fi o zi de lucru de opt ore, dreptul la salariul minim, o pauza de masa, securitatea socială și plăți compensatorii. Cele mai multe dintre aceste modificări au fost puse în aplicare, dar există încă provocări în jurul fondului de compensare a guvernului în care angajatorii trebuie să plătească 8% din salariul total pentru angajat în fiecare lună. În cazul în care angajatul este concediat fara motiv, angajatorul trebuie să plătească o sumă forfetară în valoare de 40% din pot, plus un 10% pentru guvern.

Pe de altă parte, numărul femeilor care aleg să meargă în serviciu intern este în scădere. Acest lucru se datorează unui acces mai bun la oportunitățile de educație și locuri de muncă, mai ales pentru cei săraci din nord-estul țării, de unde mulți au călătorit pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Lucrători pe piața internă cer salarii mai mari atât pentru cei din clasa de mijloc, cum ar fi menajerele. Oamenii au nevoie de personal, deoarece multe dintre treburile casnice sunt realizate de oameni din clasa de mijloc și femei, care deasemenea, achiziţionează acum mai multe aparate de uz casnic. Brazilia are în jur de 7 milioane de menajere, conform Organizației Internaționale a Muncii, mai mult decât orice altă țară din lume.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-28700220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4