Infineon cumpără un producător american de cipuri

3m850504

Infineon va deveni un frunizor major de semiconductori și dispozitive de înaltă frecvență. Compania membră Dax achiziționează pentru acest lucru filiala Wolfspeed a americanilor producători de LED-uri, Cree. Investitorii sunt bucuroși să audă vestea.

Concernul producător de semiconductori, Infineon, își extinde paleta de produse cu o preluare în valoare de 850 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii. Prin aceasta vor deveni cei mai mari furnizori de semincoductori și dispozitive de înaltă frecvență. Acestea sunt importante pentru industrii precum cea a mașinilor electrice și piețe precum cea a energiilor regenerabile și infrastructura de telefonie mobilă. Afacerile și know-how-ul celor de la Wolfspeed și Infineon se completează reciproc în mare măsură, vor reuni experți de top din domeniul semincoductorilor, spune directorul executiv al Infineon, Reinhard Ploss.

Wolfspeed, care aparține de Cree de aproape 30 de ani, deține peste 550 de angajați și are sediul central în statul federal american North Carolina. Domeniile de activitate pe care Infineon vrea să le preia generează vânzări anuale de 173 de milioane de dolari. Preluarea se va reflecta imediat în cazul Infineon asupra marjei de profit și a profitului operațional pe acțiune.

Concernul finanțează achiziția prin credite bancare în valoare de 720 de milioane de dolari americani, precum și 130 de milioane de dolari americani din lichidități proprii. Tranzacția urmează să fie încheiată la finalul anului 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Infineon-kauft-US-Chiphersteller-article18193006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 16