Infineon pornește robust în noul an

CapriviÎnainte era un copil problemă, acum o companie de top: Infineon pornește mai bine anul acesta decât se așteptau analiștii. Concernul producător de semiconductori profită în continuare de pe urma clienților din industria auto.

Concern producător de semiconductori, Infineon înregistrează în continuare afaceri cu rezultate strălucitoare în domeniile cipurilor electronice pentru industria auto. În trimestrul trecut cifra de afaceri a crescut cu 38% la 1,56 miliarde de euro. Creșterea se datorează, printre altele și preluării companiei International Rectifier, după cum anunță compania membră a DAX.

Profitul a urcat cu 12% la 152 de milioane de euro, semnificativ mai mult decât se așteptau experții din domeniu. Marja operativă a scăzut însă cu 14,1%.
CEO-ul companiei, Reinhard Ploss, a declarat că în trimestrul trecut afacerile au avut o mai bună desfășurare. Succesul a fost înregistrat în special în industria auto, mai adaugă acesta. El a mai menționat faptul că reducerea de marjă s-a datorat efectelor valutare și a costurilor legate de achiziționarea International Rectifier.

Infineon s-a transformat în ultimii ani din copil problemă într-o companie model a industriei germane de electronice. Ploss și predecesorul său, Peter Bauer, au reușit să mărească independența fostei filiale a Siemens de aceste cicluri înselătoare din industria de semiconductori și au poziționat concernul ca furnizor pentru industria auto și industria securității. În urmă cu un an de zile concernul a preluat specialistul american în cipuri energetice, International Rectifier, pentru suma de trei miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Infineon-startet-robust-ins-Geschaeftsjahr-article16908706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 20