Infiniti anunță o nouă gamă de mașini electrice

 

Infiniti a promis să construiască mașini electrice încă din anul 2012 și încă așteptăm să vedem ceva concret. Cu ocazia 2012 Detroit Auto Show, brandul de lux a prezentat Infiniti LE, un Nissan Leaf cosmetizat cu portbagaj mai mare, dar a renunțat la model doi ani mai târziu și nu s-a mai auzit nimic despre modele electrice de la Infiniti.

Până acum. În luna ianuarie anul acesta compania a anunțat că majoritatea modelelor noi de la Infiniti vor fi electrice începând cu 2021. Pentru a respecta anunțul, compania a prezentat și conceptul de sedan Q Inspiration, dând indicii despre cum ar putea să arate un Infiniti pe platforma unei mașini electrice.

Cu ocazia Beijing Auto Show care a avut loc recent, compania a anunțat că va lansa în producție până în anul 2023 un sedan pe baza Q Inspiration, iar platforma va da naștere unei game întregi de mașini electrice Infiniti. Designul lui Q Inspiration se datorează faptului că mașinile electrice făcute ca la carte necesită un design diferit de cele de mașini care merg pe benzină.

În locul unui motor în partea frontală, care de obicei atârnă cu mult înaintea roților frontale, mașinile electrice bine proiectate pot avea un pachet mai mare de baterii care este ascuns în podea, ceea ce necesită o maximizare a ampatamentului. Pachetul de baterii poate fi înalt de câțiva centimetri, ceea ce conferă automobilelor electrice un profil înalt, aproape ca al unui SUV.

Iar acest lucru poate face dificil pentru designeri să conceapă modele sedan sau modele sport care să arate atât de bine cum arată Q Inspiration.

Directorul executiv al Infiniti și Președinte Global, Roland Krueger, a declarat că noul format oferă Q Inspiration mult mai mult spațiu la interior decât un sedan convențional de aceeași mărime – un element-cheie pentru cumpărătorii chinezi, unde versiunea de producție este pregătită deja pentru lansare.

https://www.greencarreports.com/news/1116392_infiniti-announces-new-electric-car-lineup-based-on-q-inspiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =