Inflația din zona euro a ramas la 0,2% în luna decembrie

_86401374_gettyimages-490496034Inflația în zona euro a rămas la 0,2% în luna decembrie, neschimbată din noiembrie, au arătat statisticile oficiale. Creșterea prețurilor la produsele alimentare, alcool și tutun a încetinit ușor în comparație cu luna noiembrie, în timp ce scăderea prețurilor la energie a fost de asemenea, mai mică, potrivit estimărilor Eurostat. Rata a fost mai mică decât creșterea de 0,3% așteptată de către economiști. Datele vor pune presiune pe Banca Centrală Europeană să acționeze în continuare pentru a stimula economia europeană.

Luna trecută, Banca centrală a dezamăgit speranțele pietei cu încercările sale de a revigora economia, care au fost mai puțin dramatice decât se asteptau analistii. Cifrele inflației sunt , estimări timpurii ale Eurostat și astfel nu sunt defalcate în funcție de statele membre.

Preturile la alimente, alcool și tutun au fost estimate a fi in crestere cu 1,2% de la an la an, în decembrie, comparativ cu 1,5% în luna noiembrie. Prețurile la energie au scăzut cu 5,9% anual comparativ cu 7,3% luna trecută. Și prețul de servicii a crescut cu 1,1%, comparativ cu 1,2% în luna precedentă.

http://www.bbc.com/news/business-35232248

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =