Inflația ridicată ajută Brazilia să crească

hiesinger

Inflația ridicată ajută Brazilia să crească

Este un amestec de otrăvuri: cresc prețurile la alimente, iar moneda semnificativ mai slabă face ca Brazilia să reușească.

Banca Centrală Braziliană a ridicat dobânzile din nou pentru a lupta cu rata mare a inflației. Autoritatea monetară a celei mai mari economii din America Latină a setat nivelul de referință la 13,75% de la 13,25%.

De asemenea, aceștia au explicat faptul că ar putea urma mai multe creșteri pentru a reduce rata inflației de la opt procente cât s-a înregistrat ultima dată la un nivel țintă de 4,5%. Programul de cheltuieli al guvernului, prețurile puternic ridicate la alimente și o semnificativă depreciere a monedei locale Real au pus pe jar inflația în ultimii ani.

Cursul majorărilor de dobânzi este însă controversat, deoarece astfel vor crește și costurile creditării și astfel se va consuma și se va investi mai puțin. În primul trimestru economia a scăzut deja cu 0,2% iar economiștii se așteaptă pentru întregul an la un minus de minim un procent. La sfârșitul anului 2014 economia țării a crescut chiar și cu 0,3%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hohe-Inflation-setzt-Brasilien-zu-article15230691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 8