inflatia uk

_74968909_74968906

Rata inflaţiei în Marea Britanie se ridică la 1,8% în luna aprilie
Potrivit Biroului Național de Statistică, rata inflației din Marea Britanie, măsurată prin indicele prețurilor de consum, a crescut la 1,8% în luna aprilie, faţă de 1,6 % în martie. Este pentru prima dată, în 10 luni când rata a crescut.

Costurile de transport, inclusiv transportul aerian și maritim, a ajutat, de asemenea la creşterea ratei inflaţiei. Iar, rata inflației măsurată prin indicele prețurilor de vânzare cu amănuntul ( RPI ) a atins nivelul de 2,5% , a declarat ONS.

ONS susţine că Sărbătorile de Paște au avut un impact asupra inflației de luna trecută, menționând că tarifele atât aeriene, cât şi maritime au fost mai mari în timpul sărbătorilor. Cu toate acestea , prețurile au fost compensate într-o anumită măsură, de o scădere a costurilor la produsele alimentare.
În ciuda creșterii, rata inflației este încă sub Bank of England, de 2% Angliei, care este ţinta inflației. Creșterea înseamnă că cresterea costului de a trai este mai rapid decât creșterile salariale, cele mai recente cifre arata ca a crescut cu 1,7% în ultoimele trei luni până în februarie.
http://www.bbc.com/news/business-27483957

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 36 =