Inflexibila lege a muncii din Germania se adapteaza la digitalizare, pentru ca timpul cu familia sa fie mai eficient, la noi pe cand?

imago62630629hAngajatorii germani vor sa elimine ziua de lucru de opt ore. A lucra cinci zile pe săptămână, câte opt ore pe zi – asta este clasica săptămână de lucru de 40 de ore. Dar mulți angajatori s-ar despărți cu drag de această regulă. Ei cer un alt standard al timpului săptămânal de lucru și mai multă flexibilitate pentru angajați.

Angajatorii au cerut guvernului federal să taie din legea federală a muncii programul standard de opt ore pe zi. Asta reiese dintr-un document al Asociației Federale a Angajatorilor (BDA) și a fost citată de Rheinische Post.

Pentru a face mai mult spațiu de manevră și pentru a acoperi mai bine nevoile întreprinderii, legea federală a muncii ar trebui modificată pentru a stipula în comparație un timp săptămânal obligatoriu de muncă. O mica pauza de zambet.

————————————————————————————————————————————

regular_smile…..un lunetist care lucreaza de acasa….Sniperul minuțios îşi potrivea luneta, când deodată sună telefonul:
– Iubitule, vine mama la noi în vizită!
– Văd.

————————————————————————————————————————————

Președintele Consiliului Camerei de Industrie și Comerț, Eric Schweitzer, a spus pentru ziar că timpul de lucru flexibil ar permite, datorită digitalizării și a cerințelor speciale ale întreprinderilor un mai bun echilibru între muncă și viața de familie. Reglementările rigide din Germania cer cu disperare această flexibilitate, spune Schweitzer.

Legea federală a muncii din 1994 limitează timpul de lucru zilnic la opt ore. Extinderea de până la o durată totală de zece ore este posibilă, în cazul în care ziua de opt ore este menținută însă pe termen lung.

IG Metall a respins inițiativa angajatorilor. Oriunde unde s-a dorit introducerea de programe flexibile de lucru sau mobilitate pentru angajați, legea timpului obligatoriu de lucru nu a fost un obstacol, spune președintele desemnat al IG Metall, Jörg Hofmann, pentru Rhainischen Post. De aceea acesta nu vede o necesitate acută de acțiune în acest sens. Ministrul federal al muncii, Andrea Nahles, a anunțat faptul că legea federală a muncii va fi promulgată în anul 2016 în vederea digitalizării locului de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitgeber-Acht-Stunden-Tag-abschaffen-article15578216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 21