Informatia care-ti poate salva viata, cu aparent “banalul” card de sanatate

carduri

Informatia care-ti poate salva viata, cu aparent “banalul” card  de sanatate

Cu totii stim ca informatia inseamna putere, dar mai nou, numai daca acea informatie o ai la timp, doar atunci poate insemna putere, iar in unele cazuri, chiar iti poate salva viata.

Dezvolt aici subiectul, carduri de sanatate, care pe linga datele de identificare va contine si istoricul de sanatate al persoanei detinatoare, introdus de medicul de familie. Aici insa apare o mica problema, dupa cum spune d’na doctor Daniela Gavrilut, pentru ca persoana poate solicita ca pe cardul propriu de sanatate sa se treaca integral, sau nu, tot istoricul de sanatate al pacientului, aspect care poate sa incetineasca actul de decizie medicala.

Cu toate acestea, o latura de sanatate va fi obligatoriu trecuta, cum spune dna doctor, alergiile, ceea ce a determinat ca una din companiile cu istoric de peste 20 de ani in domeniul softului de sanatate, ROCOSOFT, sa lucreze la productia unei aplicatii ce poate sta la indemina medicilor de familie si locatiilor de urgenta care va rezolva o problema ce a produs din nefericire multe victime.

Practic, softul va rezolva in mod instant, daca recomandarea facuta de doctor, indiferent ca vorbim de reteta sau de o medicatie, intra in conflict cu alergiile pacientului-mai simplu spus – aplicatia va bloca printarea deciziei daca un element din solutia data de medic intra in conflict cu o alergie a pacientului. Sa ne gandim doar la cate victime de-a lungul anilor au aparut pur si simplu pentru ca atat medicul, dar si pacientul nu s-au informat reciproc, la timp cu aceste aspecte, care pot fi fatale, daca sunt incorect folosite.

Trebuie spus ca a venit vremea ca si in softul de sanatate, companii serioase, si nu, precum cele care, deja dau cu subsemnatul in zone mai intunecoase ale existentei, sa vina cu solutii corecte si de succes pragmatic. Brandul ROCOSOFT, apartine companiei RO&CO SOFT SRL cu sediul in Oradea, str.Aurel Lazar nr.8/1, tel/fax. 0259 468000, office@rocosoft.ro.

Mai jos gasiti dupa zambet, istoricul realizarii cardului si companiile implicate in productia acestuia.

—————————————————————————————————————————————————-

regular_smile….- Mosule, in viata conteaza doar sanatatea, zise un tanar.

– Gresit, raspuse mosul, trebuie si un dram de NOROC;

Cei de pe TITANIC erau cu totii sanatosi, nu le lipsea nimic !!!

—————————————————————————————————————————————————-

Cronologie implementare sistem card national de sanatate, conform datelor CNAS:

3 septembrie 2011: finalizarea procedurii de achizitie publica a sistemului informatic al cardului national.

23 aprilie 2012: incheierea contractului intre CNAS si asocierea HP Romania SRL+ Novensys Corporation SRL pentru furnizarea de servicii privind solutia informatica de implementare a cardului national de asigurari sociale de sanatate, urmare a procedurii de achizitie derulata de CN Imprimeria Nationala desemnata prin HG ca unitate de achizitii centralizata. Valoarea contractului: 87.636.000 lei + TVA. Fondurile au fost alocate din FNUASS

28 septembrie 2012: semnare acord cadru CNAS-MS-CNIN pentru tiparire carduri. Au urmat contractele subsecvente aferente acordului-cadru. Fonduri alocate de MS

15 decembrie 2012: finalizarea implementarii solutiei informatice a cardului national

16 iunie 2013: a fost tiparit primul card national de sanatate. CN Imprimeria Nationala a demarat productia de carduri de sanatate prin Directia de tiparire a Pasapoartelor.

Iunie 2013 – august 2014: perioada de testare si implementare a cititoarelor de carduri

1 iulie 2014: CNAS a demarat programul-pilot al cardului national pentru bolnavii de dializa.

August 2014: Pentru a veni in sprijinul furnizorilor de servicii medicale, CNAS a postat pe site o lista cu cititoare de card deja testate, de la care furnizorii isi pot achizitiona cititoare de carduri cu preturi cuprinse intre 25 si 100 de euro.

5 septembrie 2014: s-a incheiat acordul – cadru de furnizare intre CNAS si CN Posta Romana, pentru serviciile de distribuire a cardului national. Acordul – cadru a fost incheiat pe o perioada de patru ani.

Pretul unitar al serviciilor de distribuire a cardului national de asigurari sociale de sanatate este de 2,74 lei/trimitere postala cu confirmare de primire, la care se adauga TVA. Fondurile sunt alocate din FNUASS.

One thought on “Informatia care-ti poate salva viata, cu aparent “banalul” card de sanatate

  1. Pingback: Profesionistii in soft medical explica care este miza cardului de sanatate | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 81