“Infracțiuni criminale grave”, Bulgaria închide a patra bancă

RTR3V81M

Bulgaria închide a patra bancă
Documente lipsă la credite, saci plini cu bani gheață, toate acestea au plasat din nou pe prima pagină a ziarelor a patra cea mai mare bancă din Bulgaria. Banca Centrală a țării s-a săturat și a tăiat licența băncii.

După atacul cetățenilor îngrijorați asupra a două bănci din țară suspecte de faliment, Banca Națională a Bulgariei mai închide una. A patra cea mai mare bancă din Bulgaria, Banca Comercială Corporate (Corp Bank) va fi desființată, spune șeful Băncii Naționale, Ivan Iskrow.

Motivul este dispariția de documente referitoare la credite acordate în valoare de 3,5 miliarde de leva, echivalentul a aproximativ 1,8 miliarde de euro. Acestea au fost probabil distruse, spune Iskrow. Nu se poate astfel stabili dacă cei împrumutați sunt capabili de a restitui împrumuturile. Toate acestea evenimente suspecte sunt strâns legate de acționarul majoritar al băncii, Tsvetan Vassilev.

Se va determina dacă a existat un abuz intenționat din partea instituției financiare. Ministrul de Interne al Bulgariei, Zwetlin Jowtschew a vorbit despre “infracțiuni criminale grave” în sistemul bancar bulgar. Ministrul de interne a mai declarat că banii ce trebuiau să fie prezenți în seifurile băncii nu mai sunt acolo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bulgarien-schliesst-viertgroesste-Bank-article13197721.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =