ING sărbătorește creșterea profitului

RTX177IUOchi mari ațintiți asupra industriei bancare internaționale: concernul financiar olandez ING prezintă analiștilor și investitorilor un rezultat impreisonant. După ani de criză, buzunarele sunt din nou pline la Amsterdam.
Banca olandeză ING a câștigat semnificativ mai mulți bani în anul 2015, datorită afacerilor prospere și a provizioanelor mai mici pentru credite neperformante.

Excedentul înregistrat de concern a urcat în anul 2015 comparativ cu 2014, datorită, printre altele, a reducerii de costuri ocazionate de împărțirea concernului, cu 22% la o sumă totală de 4 miliarde de euro.

Profitul ajustat în fața efectelor speciale a urcat cu 23% la 4,3 miliarde de euro, după cum a anunțat concernul la sediul său de la Amsterdam. Veniturile au crescut cu opt procente la 16,5 miliarde de euro.

Pentru investitori există perspective promițătoare ce reies din bilanț: banca este în prezent bine susținută de capital, iar acționarii vor primi dividende de 65 de cenți pentru anul trecut. O decizie corespunzătoare va fi luată cel mai probabil la următoarea adunare generală.

În Germania instituția are o prezență puternică prin banca ING Diba. ING a trebuit să fie salvată în timpul crizei financiare prin mijloace de stat, dar între timp toate ajutoarele au fost rambursate.

Despărțirea de divizia de asigurări ce a fost cerută de stat în schimbul ajutorului pare să fie pe drumul cel bun. ING și-a mutat în NN Group afacerile sale cu asigurări europene și japoneze și le-a listat apoi la bursă. ING și-a redus apoi participația la 14%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ING-feiert-Gewinnsprung-article16924201.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 64